Zdravý týden 18.3.-22.3.2013

V letošním školním roce se naše škola zaměřila na téma „ZDRAVÁ ŠKOLA„ v jehož rámci se uskutečnily projektové dny. Tématem pro měsíc březen byla zdravá výživa a strava, péče o tělo i ducha. Zdravého týdne se zúčastnili studenti VOŠ dentální hygieny (Sekaninova, Praha 2). V rámci předmětu Pedagogická edukace studenti 2.ročníku prakticky vysvětlili a prezentovali našim žákům jak si správně čistit zuby. Naši žáci byli seznámeni s anatomií ústní dutiny, stavbou zubu, vhodností výběru správného zubního kartáčku a zubní pasty. Žákům naší školy byla také předvedena nejvhodnější technika čištění zubů, včetně vyživového poradenství pro zdravé zuby. Žáci si sami na modelech ověřili správnou techniku čištění zubů.

 

Studenti VOŠ se seznámili se speciálními vzdělávacími potřebami našich žáků, což mohou využít ve své budoucí praxi.

Žáci naší školy obdrželi od studentů VOŠ malý dárek – vhodný zubní kartáček.

Do zdravého týdne se také zapojili lektoři projektu Zdravá pětka (vzdělávací program pro ZŠ a MŠ, který je zaměřen na zdravý životní styl, především na zdravé stravování). Lektoři Zdravé Pětky seznámili  žáky zábavnou a interaktivní formou se zásadami zdravého stravování.

Posledním partnerem zdravého týdne byl  projekt preventivní péče Veselé zoubky od společnosti Drogerie markt. Žáci první a druhé třídy jsou opět zábavnou formou poučeni o čištění zubů a vhodné péči. Jako malý dárek žáci obdrželi balíček pro zubní péči od firmy Drogerie markt.

Do celého projektu se samozřejmě zapojili již tradičně žáci celé školy pod vedením třídních učitelů. Připravili si program se svými vystoupeními, která se konala v aule školy. Pozadu nezůstala ani školní jídelna, která do projektového dne přispěla zdravým obědem.

Zdravý týden jsme samozřejmě zdokumentovali. Fotografie neleznete ve fotogalerii.

 

Aktuality
Projekt OP JAK
 
 
SMART vzorová škola
 
 
Scio - Pečujeme o vzdělávání
 
 
 
 
Videa školy
 
 
QR kód
 
 
Rodiče vítáni
 
 
Partnerská škola
 
 
Ověřená instituce