Zápis do prvních tříd a přípravné třídy ZŠ pro školní rok 2020/2021 - ZMĚNA

Vážení rodiče, v souladu s opatřením ministra školství, mládeže a tělovýchovy k organizaci zápisů k povinné školní docházce do základních škol všech zřizovatelů pro školní rok 2020/2021 č.j. MŠMT- 12639/2020-1 ze dne 18.3.2020 upravuje naše škola formu zápisů do 1.tříd / přípravné třídy.

Základní škola pro žáky s poruchami zraku organizuje zápisy do 1.tříd a přípravné třídy v období od 13.4.do 30.4. 2020 bez přítomnosti dětí ve škole.

 

Příkaz ředitelky školy č. 6 /2020

 

V systému k rezervaci míst k zápisu Reservando na webových stránkách školy Rezervace - ZDE si vyberete možný termín zápisu, na každého rodiče je vyhrazena jedna hodina. Pokud dojde při registraci k jakémukoliv problému - kontaktujte školu mailem nebo telefonem (gibalova@skolazrak.cz, tel. 222 515 134).

 

U zápisu předložte:

Žádost o přijetí do 1. třídy

Žádost o přijetí do přípravné třídy

Zápisní list

Dotazník pro rodiče

Dotazník školní zralosti

 

-          občanský průkaz

-          rodný list dítěte

-          pokud mělo dítě odklad školní docházky (OŠD), pak i rozhodnutí o OŠD

-          žádost o přijetí do první třídy/ přípravné třídy

-          lékařské zprávy dokládající zdravotní postižení dítěte

-          nově je nutné přinést na ukázku vyplněné pracovní listy dítěte – Pracovní listy k zápisu do 1. tříd a přípravné třídy

 

Pokud budete žádat o OŠD při zápisu, pak žádost doložte platným doporučením školského poradenského zařízení (SPC nebo PPP) a dětského lékaře (nebo klinického psychologa).

 

Podmínkou přijetí je žádost zákonného zástupce a platné doporučení speciálně pedagogického centra nebo pedagogicko-psychologické poradny.

 

Pro školní rok 2020/2021 přijímáme do prvních tříd 12 žáků a kritéria zůstávají beze změny.

 

Po ukončení mimořádných opatření uspořádáme setkání se zapsanými dětmi zaměřené na seznámení se s prostředím školy, vzdělávacím programem a učiteli. O termínu Vás budeme s předstihem informovat.

 

Aktuality
Projekt OP JAK
 
 
SMART vzorová škola
 
 
Scio - Pečujeme o vzdělávání