Zpráva o Noci s Andersenem 2016

Datum konání: 1.- 2. 4. 2016 Letošní Noc s Andersenem byla v pořadí šestnáctá a na naší škole proběhla již po sedmé.

Jejím ústředním tématem byla pohádka Malá mořská víla, kterou H.CH. Andersen napsal před 180 lety. NsA je akce pořádaná na podporu dětské čtenářské gramotnosti, proto bylo pro všechny účastníky bylo připraveno čtení knížek, společné povídání nad knížkami s kamarády i učitelkami a další doprovodný program. Letos se zúčastnilo celkem 40 dětí, které byly rozděleny do 4 pracovních skupin, přespávalo 26 dětí.

Večer zahájil v aule školy Olda Šrámek z 9.tř., který nám představil HCHA, mladý herec Filip Cíl, náš milý host, kterého jsme tu měli již loni a kterého známe např. z televizního Studia kamarád, nám pak přečetl pohádku Malá mořská víla. Dalším bodem společného programu byl kvíz, který spolu s Filipem připravily paní učitelky Radka Zavadilová a Lenka Marušáková a paní asistentka Lenka Čiháková.

Po skončení společného programu jsme se z auly školy přemístili na školní internát a po krátké přestávce a večeři následovaly tvořivé dílny. Děti měly možnost si zahrát loutkové divadlo, které nám zapůjčila paní ředitelka Martina Malotová, pod vedením paní učitelky Heleny Sochové si namalovaly obrázek podle pohádky Malá mořská víla, paní Nina Krásenská spolu s fenkou Olinkou je seznámila s principy canisterapie a poslední dílna byla čtenářská, kde si děti vzájemně představovaly své oblíbené knihy a četli z nich ukázky.

Ve 21,00 jsme se rozloučili s dětmi, které odcházely domů. Po nezbytné večerní hygieně se přespávající děti pomalu uložily v pracovnách školního internátu do spacáků. Mladší děti usnuly téměř ihned, starší si ještě před spaním četly další Andersenovy pohádky a ukázky z knihy Vratislava Maňáka Expedice z pohlednice, která byla vydána vydavatelstvím Albatros 1.4. právě při příležitosti konání Noci s Andersenem. Samozřejmě se četly vlastní knihy.

Druhý den ráno jsme byli v 7,30 všichni vzhůru. Po ranní hygieně, snídani a rozcvičce s knihou jsme společně zhodnotili právě uplynulou Noc s Andersenem a naše pohádkové nocování ukončili. Jako vzpomínku si děti odnesly kromě zážitků tradiční pohlednici a pamětní list.

Nezbývá, než poděkovat všem dospělým, kteří neváhali věnovat svůj volný čas našim dětem. Kromě zmíněného Filipa Cíla a paní Niny Krásenské s Olinkou patří velké díky všem organizátorům a učitelům, kteří se letošní Noci s Andersenem aktivně zúčastnili a přispěli tak k úspěšnému průběhu této akce. Děkuji Mirce Trefné, Radce Zavadilové, Lence Čihákové,  Katce Matulové, Lence Marušákové, Katce Kopcové, Heleně Sochové, Daně Žemličkové, Martě Muchově i Petře Štambachové

Děkuji také našim kuchařkám za večeři a snídani, kterou pro nás připravily.

Letošní Noc s Andersenem se opět vydařila, děti odcházely spokojené, což je pro nás to nejdůležitější. Těšíme se na příští rok.

  

                                                                                                                     A. Valentová

Aktuality
Projekt OP JAK
 
 
SMART vzorová škola
 
 
Scio - Pečujeme o vzdělávání
 
 
 
 
Videa školy
 
 
QR kód
 
 
Rodiče vítáni
 
 
Partnerská škola
 
 
Ověřená instituce