5.ročník soutěže "3D pro všechny"

Slavnostní vyhlášení výsledků 5. ročníku soutěže v 3D tisku proběhlo 2.12.2021 on-line. Akce se zúčastnili studenti z Gymnázia Arabská, Praha 6 a studenti z Jiráskova gymnázia v Náchodě. Na vyhlášení výsledků přijali pozvání lektorky z edukačního centra z Galerie hl. města Prahy, zástupce firmy Prusa Research s.r.o., která vyrábí 3D tiskárny a zástupci Základní školy pro žáky s poruchami zraku, Praha 2. Práce porotců byla náročná, vybrat vítězné modely bylo obtížné, všechny práce byly opravdu zdařilé.  Velkou motivací pro tvorbu modelů bylo, že najdou uplatnění jako výukové pomůcky pro žáky naší školy a žáky Gymnázia pro zrakově postižené, Praha 5 Radlická. Soutěž byla vyhlášena ve třech tematických okruzích: Architektura, Umělecká a historická díla a Mikrosvět. 

V kategorii Mikrosvět studenti připravili sadu modelů objektů z mikrosvěta, které budou využívány při laboratorních pracích – vždy se jedná o 3D model příslušného objektu a „reliéfní“ model, jak by tento objekt mohl být „viděn“ pod mikroskopem.  

Děkujeme Gymnáziu Arabská, že nás i v tomto ročníku soutěže oslovili ke spolupráci a naši žáci tak mohli získat úžasné výukové pomůcky.

 

   

Těšíme se na další ročník! 
 
 

 

Aktuality
Projekt OP JAK
 
 
SMART vzorová škola
 
 
Scio - Pečujeme o vzdělávání