Světluška otevírá celorepublikovou Půjčovnu pomůcek a sportovního vybavení

Světluška přichází s dalším způsobem, jak ještě více zjednodušit život těžce zrakově postiženým. Od 1. května otevírá novou Půjčovnu kompenzačních pomůcek a sportovního vybavení.

Tímto krokem chce nabídnout pomoc všem nevidomým a slabozrakým, kteří nezbytnou, avšak mnohdy nákladnou pomůcku potřebují nejprve dobře vyzkoušet, nebo ji potřebují pouze dočasně. Půjčovna bude k dispozici zájemcům z celé České republiky a kompenzační pomůcky nabídne k vypůjčení zdarma s úhradou jednorázového příspěvku na údržbu. Výpůjčka sportovního vybavení bude zpoplatněná, stále ale tak, aby na sportovní zábavu dosáhl každý. Dopravu a zpětný odvoz zajistí Světluška zdarma.

Služeb půjčovny budou moci využít i neziskové organizace, příspěvkové organizace, školy a školská zařízení, které pomáhají lidem s těžkým zrakovým postižením a pomůcku či sportovní vybavení potřebují pro přímou práci se svými klienty nebo pro osvětové a vzdělávací účely. 

Aktuální katalog kompenzačních pomůcek a sportovního vybavení k výpůjčce a veškeré podrobnosti ohledně délky zapůjčení, způsobu půjčení a vrácení pomůcek i ceník najdete na www.svetluska.net/pujcovna

Světluška otevírá celorepublikovou Půjčovnu pomůcek a sportovního vybavení

 

  

 

 

Aktuality
Projekt OP JAK
 
 
SMART vzorová škola
 
 
Scio - Pečujeme o vzdělávání