Projekt AISEC-EDISON

V termínu 1 - 4/10 2018 bude naše škola už počtvrté organizovat projekt AISEC-EDISON zaměřený na jazykové vzdělávání na základních školách. AIESEC je největší studenty řízená organizace na světě. Ve více než 110 zemích a teritoriích sdružuje ve více než 2100 institucích vyššího vzdělání přes 80 000 studentů, kterým umožňuje získávat zahraniční odborné zkušenosti, vyzkoušet si pedagogickou práci a seznámit se s naší kulturou.

Skupina vysokoškolských studentů z různých zemí světa přijede do České republiky a stráví vždy jeden týden na jedné základní či střední škole. Praktikanti jsou zodpovědní a vysokoškolsky vzdělaní lidé, kteří si připravují prezentace o své zemi. Tímto se snaží představit sociální, ekonomickou, politickou a také kulturní situaci své země a žáci tak získají možnost srovnání jiných zemí s Českou republikou. Vedou diskuze se studenty na různá témata, hovoří jednoduchou formou angličtiny, aby naši žáci porozuměli a mohli bez obav komunikovat. Naše škola bude v letošním roce hostit sedm zahraničních studentů (stážistů) z Gruzie, Indie, Irska, Jordánska, Pákistánu, Ruska a Turecka.

Projektová výuka bude vedena zahraničními studenty v anglickém jazyce ve spolupráci s vyučujícími naší školy. Bude probíhat ve čtyřech učebnách, které jsou vybaveny interaktivními tabulemi. Zúčastní se žáci  6.7.8.9 ročníků  Základní školy. Stážisté představí své země, budeme diskutovat na různá témata, pořádat hry, soutěže, kvízy, atd. Na závěr ochutnáme exotické úpravy jídel, tradičních oslav, pohoštění  - Global Village.

Zkušenosti z minulých let ukázaly, že nejen naši žáci se dozvěděli mnoho informací o daných zemích, ale i zahraniční lektoři se dozvěděli spoustu zajímavostí o naší vlasti. Přínosem projektu je v prvé řadě rozvoj jazykových kompetencí našich žáků, dále získávání informací o světě zajímavou formou a také rozšíření všeobecného přehledu o rozdílech mezi národy a kulturami.

Pedagogové, žáci i rodiče byli s touto akcí školy velice spokojeni a těší se na další setkání se studenty z AIESECu.

 

Aktuality
Projekt OP JAK
 
 
SMART vzorová škola
 
 
Scio - Pečujeme o vzdělávání
 
 
 
 
Videa školy
 
 
QR kód
 
 
Rodiče vítáni
 
 
Partnerská škola
 
 
Ověřená instituce