Ohlédnutí za projektem AISEC-EDISON

V termínu 10-14/10 2016 naše škola organizovala druhý ročník projektu AISEC -EDISON zaměřený na mezikulturní a jazykové vzdělávání na základních školách. Tento projekt již druhým rokem podporuje původní záměr ředitelky školy PhDr. Martiny Malotové vedoucí k rozvoji jazykových dovedností žáků a mezinárodní spolupráci školy. Spolu s kolegy a zahraničními studenty se jeho realizaci daří rok od roku lépe organizovat. Poděkování patří všem zúčastněným, především vyučujícím anglického jazyka a koordinátorce projektu.

Skupina vysokoškolských studentů z Německa, Itálie, Turecka, Tunisu, Egypta, Číny a Kolumbie přijela do České republiky a strávila jeden týden na naší škole. Byli ubytovaní na internátu a stravovali se ve školní jídelně. Studenti si připravili prezentace o své zemi, vedli diskuze s našimi žáky na různá témata, vymýšleli hádanky, soutěže, písničky, atd. Představili nám sociální, ekonomickou, politickou, kulturní situaci ve své zemi a žáci i naši kolegové tak získali možnost srovnání ČR s jinými zeměmi.

Žáci na naší škole byli s projektem velmi spokojeni. Ať už s možností komunikovat anglicky s někým z druhého konce světa nebo dozvědět se více o zvycích a kulturách jiných zemí. Na závěr jsme ochutnali exotické úpravy jídel a pohoštění na Global Village. Studenti si připravili stánek své země a vysvětlovali zájemcům složení receptů včetně ochutnávky. Naši žáci si pro studenty na rozloučení také přichystali prezentaci a zajímavosti o naší české zemi. Dárkem a poděkováním zahraničním stážistům byly velkoformátové postery – vzkazy od všech zúčastněných dětí. Všichni žáci se den před koncem projektu sešli v aule školy a společně tvořili, psali, kreslili obrázky, aby naši studenti věděli, že se nám týdenní objevování světa s nimi moc líbilo.

 

Přínosem projektu bylo nejen získávání informací, ale také podpora mezikulturního vzdělávání a samozřejmě rozvoj jazykových kompetencí.

Již nyní se těšíme na další realizaci projektu…

 

Koordinátorka projektu, Ivana Kokošková

 

Aktuality
Projekt OP JAK
 
 
SMART vzorová škola
 
 
Scio - Pečujeme o vzdělávání
 
 
 
 
Videa školy
 
 
QR kód
 
 
Rodiče vítáni
 
 
Partnerská škola
 
 
Ověřená instituce