Projekt AISEC-EDISON

V termínu 10-14/10 2016 bude naše škola opět (jako v minulém školním roce) organizovat projekt AISEC-EDISON zaměřený na mezikulturní a jazykové vzdělávání na základních školách.

AIESEC je největší studenty řízená organizace na světě. Ve více než 110 zemích a teritoriích sdružuje ve více než 2100 institucích vyššího vzdělání přes 80 000 studentů,  kterým umožňuje získávat zahraniční odborné zkušenosti, vyzkoušet si pedagogickou práci a seznámit se s naší kulturou.

Skupina vysokoškolských studentů z různých zemí světa přijede do České republiky a stráví vždy jeden týden na jedné základní či střední škole. Praktikanti jsou zodpovědní a vysokoškolsky vzdělaní lidé, kteří si připravují prezentace o své zemi, vedou diskuze se studenty na různá témata, hrají hry atd. Tímto se snaží představit sociální, ekonomickou, politickou a také kulturní situaci své země. Studenti a žáci tak získají možnost srovnání jiných zemí s ČR. Naše škola bude hostit sedm zahraničních studentů (stážistů), kteří pocházejí z následujících zemí: Německo, Itálie, Turecko, Tunis, Egypt, Čína, Kolumbie. Studenti budou ubytováni a stravováni (snídaně + obědy) v naší škole.

Projektová výuka bude vedena zahraničními studenty v anglickém jazyce ve spolupráci s vyučujícími naší školy. Bude probíhat v pěti učebnách, které jsou vybaveny interaktivními tabulemi, popř. projektory. Zúčastní se žáci 5. 6.7.8.9 ročníků Základní školy. Stážisté představí své země, budeme diskutovat na různá témata, pořádat hry, soutěže, kvízy, atd. Na závěr ochutnáme exotické úpravy jídel, tradičních oslav, pohoštění - Global Village.

Zkušenosti z minulého roku ukázaly, že nejen naši žáci se dozvěděli mnoho informací o daných zemích, ale i zahraniční lektoři se dozvěděli spoustu zajímavosti o nás. Přínosem projektu bylo získávání informací, ale také podpora mezikulturního vzdělávání, rozšíření všeobecného přehledu o rozdílech mezi národy a kulturami a samozřejmě rozvoj jazykových kompetencí. Pedagogové, žáci i rodiče byli v loňském roce s touto aktivitou velice spokojeni a těší se na další setkání se studenty z AIESECu.

Pro naši školu to byla nová zkušenost a v závěrečném hodnocení jsme se dozvěděli jen chválu a nadšení.

 

Aktuality
Projekt OP JAK
 
 
SMART vzorová škola
 
 
Scio - Pečujeme o vzdělávání