Vyjádření cestovní kanceláře k situaci v Itálii

Vážení rodiče, níže uvádíme vyjádření jednatelky cestovní kanceláře, která nám zajišťuje ozdravný pobyt v Itálii.

Ráda bych se vyjádřila k situaci v Itálii.  Ráda bych vás ujistila, že v Itálii ( naše oblast Lido di Spina ) je situace naprosto klidná a pokojná. Letovisko se nachází cca 100 km jižně od Benátek, tedy v severní Itálii. Letovisko je malé a mimo několika málo usedlíků jsou zde pouze turisti.  Nenachází se zde žádní migranti a ani cizinci, kteří by nebyli turisti. Naše letivisko je ZCELA mimo trasu migrantů, takže ani důvod, proč by se zde měl někdo objevit. Klid je v celé severní a střední Itálii. Neni zde zaznamenán ani jediný icident nebo problém. Jsem v kontaktu i s ostatními cestovními kancelářemi a situaci sleduji velice bedlivě v celé oblasti.

Náš kemp je oplocený a hlídaný.  Do tohoto kempu se žádná nepovolaná osoba nemůže dostat. Jde  zde hlídaná recepce a přes tuto recepci nemůže projít žádná nepovolaná osoba.

Pláž je také privátní - kempová.

Do Itálie jsem začali jezdit od 6.5. Máme tedy sezónu v plném proudu. 99 % klinetů jsou dětské kolektivy a školy. Vše probíhá k jejich spokojenosti a v klidu. Nikdo není ničím obtěžován a ani nikdo nezaznamenal jakýkoliv problém. Pokud by jste chtěli kontakt na ředitele některé ze škol, aby jste si ověřili naše informace, je to možné. Tím by jste event. měli informace z nezávislého zdroje.

Ohledně situace při přepravě. Naše autobusy jezdí na trase Dolní Dvořiště nebo Mikulov a dále přímou nejkratší trasou na město Vilach ( Rakousko ), dále směr Udine - Benátky- kemp Mare Pineta. Od začátku května jsme nezaznamenali jediný problém na této trase. Nejsou zde žádní migranti a ani  dopravní zácpy, které by byly důsledkem zvýšených kontrol.  Policie je pouze ve zvýšené pohotovosti na zpáteční cestě domů na Rakouských hranicích. Nejsou zde, ale žádné fronty. Auta a autobusy průběžně pomalu projíždějí přes vyhrazené dopravní pruhy. Vzhledem k tomu, že tato trasa je zcela mimo běžnou trasu možných migrantů, ani neočekáváme nějaké problémy. Možná trasa migrantů vede na velká města jako je Milán a dále Německo nebo Francie.

Pokud by vaše obavy byly způsobeny informacemi, které probíhají na internetu, chci vás ujistit, že to jsou NAPROSTÉ nesmysly. Osoby, které píší tyto paniku vyvolávající články, nejsou žurnalisti, kteří poskytují objektivní informace. Jsou to osoby na úrovni deníků jako je BLESK atd. , tedy bulvár.


Bohužel jsme uhradili zálohy za objednané osoby. Pokud by jste chtěli tyto poukazy stornovat, je to možné, ale budeme po rodičích požadovat uhrazení stornopoplatku ve výši vámi uhrazené zálohy. Je nám to líto, ale nevidíme žádný rozumný důvod ke stornu zájezdu a nemůžeme vzniklé náklady nést jako cestovní kancelář. Budeme tedy muset požadovat uhrazení tohoto stornovacího poplatku dle našich stornovacích poplatků.


Prosím požádejte rodiče, aby zvážili zda opravdu chtějí zrušit zájezd. Nejvíce tím budou trpět děti, které se jistě těší na pěkný pobyt v kolektivu ostatních dětí.  Vzhledem k situaci, která panuje v Itálii, jsem přesvědčená, že je to naprostý nesmysl. Na závěr bych chtěla říci, že pokud se někdo obává jet do oblasti Benátek, kam proudí nyní miliony turistů, musel by opravu sedět pouze doma.  Všichni co se bojí z nějakého důvodu cestovat ,  si nyní kupují Itálii, kde se naopak cití bezpečně.


Prosím o předání těchto informací rodičům a doufám, že ten kdo váhá, bude uklidněn.


Děkuji.

 

-- Pěkný den. Radana Šubertová   jednatel společnosti: Ing. Radana ŠubertováSONA s.r.o. cestovní kancelářsídlo: V Olšinách 1342/27, Praha 10zasílatelská adresa a provozovna :SONA s.r.o. cestovní kancelářPoděbradova 211, 547 01 NáchodIČ: 48171638DIČ: CZ48171638tel: 603 153 603, 606 073 615

Aktuality
Projekt OP JAK
 
 
SMART vzorová škola
 
 
Scio - Pečujeme o vzdělávání
 
 
 
 
Videa školy
 
 
QR kód
 
 
Rodiče vítáni
 
 
Partnerská škola
 
 
Ověřená instituce