Projekt EDISON

V termínu 12-16/10 2015 bude naše škola organizovat projekt AISEC-EDISON zaměřený na mezikulturní vzdělávání na základních školách.

AIESEC je největší studenty řízená organizace na světě. Ve více než 110 zemích a teritoriích sdružuje ve více než 2100 institucích vyššího vzdělání přes 80 000 studentů,  kterým umožňuje získávat zahraniční odborné zkušenosti, vyzkoušet si pedagogickou práci a seznámit se s naší kulturou.

Vizí projektu je tolerance a příznivé společné soužití české společnosti s různými kulturami a národy, a to na základě jejich porozumění a omezení předsudků

Skupina vysokoškolských studentů z různých zemí světa přijede do České republiky a stráví vždy jeden týden na jedné základní či střední škole. Praktikanti jsou zodpovědní a vysokoškolsky vzdělaní lidé, kteří si připravují prezentace o své zemi, vedou diskuze se studenty na různá témata, hrají hry atd. Tímto se snaží představit sociální, ekonomickou, politickou a také kulturní situaci své země. Studenti a žáci tak získají možnost srovnání jiných zemí s ČR. Naše škola bude hostit šest zahraničních studentů (stážistů), kteří pocházejí z následujících zemí: Rumunsko, Tunisko, Japonsko, Vietnam, Malajsie, Brazílie. Studenti budou ubytováni a stravováni (snídaně + obědy) v naší škole.

Projektová výuka bude vedena zahraničními studenty v anglickém jazyce ve spolupráci s vyučujícími naší školy. Bude probíhat v pěti učebnách, které jsou vybaveny interaktivními tabulemi, popř. projektory. Zúčastní se žáci 6.7.8.9 ročníků Základní školy. Praktikanti představí své prezentace o jednotlivých zemích, povedou se diskuze na různá témata, budou pořádat hry s žáky, atd. Na závěr si přípraví ukázky úpravy jídel, tradičních oslav, pohoštění - Global Village.

Multikulturní atmosféra by měla oživit výuku, vyvolat zájem o studium mezi žáky, umožnit jim získávání dovedností vyjádřit se o své zemi, vystihnout její přednosti a porovnat její specifika s jinými zeměmi. Těšíme se, že se dozvíme plno zajímavostí o jiných kulturách, získáme nová přátelství, a podaří se naše žáky motivovat ke studiu cizích jazyků.

 

 

Aktuality
Projekt OP JAK
 
 
SMART vzorová škola
 
 
Scio - Pečujeme o vzdělávání